VIZIONAREA SPECTACOLELOR ESTE GRATUITĂ
Home Spectacole Jocuri în curtea din spate

Jocuri în curtea din spate

Teatrul de Stat Constanța
| Jocuri în curtea din spate

De Edna MAZYA
Traducere | Ada-Maria ICHIM
Regie artistică | Diana MITITELU
Scenografie | Răzvan BORDOȘ
Light design | Alexandru BIBERE și Cristian NICULESCU

Distribuție |
Dvori Manhes/Procuroarea – Cristiana LUCA/Ecaterina LUPU
Asaf/Avocatul (A) – Andrei BIBIRE
Sela/Avocatul (SE) – Theodor ȘOPTELEA
Gidi/Avocatul (G) – Cătălin BUCUR
Șmulick/Avocatul(Ș) – Ștefan MIHAI

Durată | 1h și 15 minute
Web | https://www.facebook.com/teatruldestatconstanta

Sinopsis | Edna Mazya nu doar că reface procesul unui eveniment extrem de violent din viața unor tineri, dar analizează și mecanismele psihologice care au permis producerea lui. Jocuri în curtea din spate este un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție. Ultima zi fără consecințe!
Piesa s-a bucurat de un succes enorm atât în Israel, cât și în alte țări în care a fost montată, mai ales pentru că transpune o poveste adevărată, a procesului agresorilor în cazul unui viol asupra unei adolescente de 14 ani, întâmplat într-o comunitate rurală din nordul țării. Cazul i-a șocat pe israelieni, iar achitarea inițială a făptașilor a declanșat proteste masive în toată țara. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj și să raporteze diverse forme de agresiune ținute sub tăcere.

Cronică | Spectacolul realizat de Diana Mititelu la Constanța se așază în spectatori cu răbdare și profund. Intens prin problematica expusă, el capătă o încărcătură simbolică prin opțiunea regizorală și scenografică. (…) „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, spectacolul de debut al tinerei regizoare Diana Mititelu, montat la Teatrul de Stat din Constanța, poartă impregnat un univers foarte special. Din povestea israeliană care a șocat un popor întreg, Diana Mititelu alege să pună în lumină relațiile dintre adolescenți și motivațiile pentru care, sub pretextul unui joc erotic-agresiv, își distrug propriile destine. (…) Un spectacol de văzut și de gândit la rece, despre relativitatea faptelor noastre și despre lucrurile pe care ar trebui să le vorbim cu adolescenții. Despre cum sexul a fost întotdeauna o formă de putere… uneori necontrolată. (Elena Coman, în „(Ne)vinovat! Jocurile continuă în curtea din spate”, https://amfiteatru.com/2020/03/04/nevinovat-jocurile-continua-in-curtea-din-spate/)

Date

05 dec. 2020
Expired!

Time

1h10min
19:00

Locatie

Online
Web / Facebook / Youtube
Categorii

Organizator

Teatrul de Stat Constanța